Historien bakom Team Aron CK

Ride of Hope och Team Aron cyklar genom Sverige formade idén att bilda en cykelklubb med samma anda och syfte hos initiativtagaren Magnus Erlandsson.

När beslutet kom att Barncancerfonden inte planerade att genomföra Ride of Hope 2020 så aktualiserades idén om en cykelklubb till förmån för Barncancerfonden runt ett fikabord med 5 andra Ride of Hope cyklister. Runt samma fikabord i september 2019  togs beslutet att se på möjligheterna att kunna förverkliga den nya cykelklubben.

Barncancerfonden var från början mycket positiv och samarbetsvilliga och efter att kontakt tagits med Aron Anderson om att bilda klubben under hans varumärke så kändes det som idén kunde bli verklighet. Det visade sig att Aron också burit på en idé om att skapa en plattform för att ”kunna svettas för en god sak” under några år och att han med det syftet redan bildat en förening. Sagt och gjort så grundades Team Aron CK som en del av redan bildade Team Aron Sports Club.

I januari 2020 hölls årsmöte och den nya styrelsen samt verksamhetsplan antogs. Syfte och mål definierades som:

  •         Att skapa Sveriges mest inkluderande cykelklubb
  •         En plattform för trevlig gemenskap och god hälsa
  •         Vara en förebild i alla cykelsammanhang genom att sprida värme, glädje och omtanke
  •         Uppmuntra engagemang i alla former som bidrar till klubbens verksamhet inom ramarna för vår gemensamma värdegrund
  •         Rikstäckande verksamhet till gagn för Barncancerfonden

 

Verksamheten kommer att bedrivas genom att erbjuda träningar på så många platser som möjligt och genom ett årligt sommarevent över flera dagar. En tydlig värdegrund sätter ramarna för klubben och förutsättningar för att kunna starta lokala träningsställen erbjuds för intresserade medlemmar.

I mars 2020 lanserades Team Aron CK och vi ser fram emot många härliga mil tillsammans samtidigt som vi stödjer Barncancerfondens viktiga arbete i visionen att hitta nycklarna som för alltid utrotar cancern.

 Läs mer om Aron Andersson

Styrelsen för Team Aron Sports Club (Org nummer 802496-6106):

 

Ordförande:                    Riggert Anderson

Vice ordförande:             Magnus Erlandsson

Kassör:                            Cecilia Ingelgård

Ledamöter:                     Staffan Lindström

                                       Claes Nord               

                                       Anja Malmberg

Suppleant:                      Wolfgang Voit

Kontakt:                         info@teamaronck.se